Тематична виховна година: «Вони помирали, щоб жила Україна!» до Дня Героїв Небесної Сотні

                                                                        

Сьогодні, 20 лютого до Дня Героїв Небесної Сотні у групі 111 технологічного відділення Технологічно-промислового коледжу ВНАУ (куратор Юлія Трачук) проведено тематичну виховну годину: «Вони помирали, щоб жила Україна!».

Ми вшановуємо пам‘ять героїв різних історичних подій: Битви під Крутами, Голодомору 1932-1933 рр.., Бабиного Яру. Тепер ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни.

11 лютого 2015 року, Указом Президента України & 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам`яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам‘ятний день – «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20 лютого.

Загиблих під час Революції Гідності назвали Небесною Сотнею. Вважають, що їхні душі потрапили до раю і з неба Сотня продовжує охороняти Україну.

Сьогодні ми згадали як це – коли болить, коли на твоїх очах, у прямому єфірі, там, на Майдані…

На Майдані загинули юні та неодружені хлопці – Герої Небесної Сотні. За нашою українською традицією студенти пригощали запашним короваєм усіх присутніх. Адже коровай – це символ добробуту, миру й любові, а це те, за що боролися наші Герої.

Чимало слів було сказано щодо подій Революції Гідності, прочитано віршів, від яких щимило в серці. Хлопці та дівчата донесли всю біль Майдану, співаючи пісні – «Білі лебеді» та «Воїни світла». Чутливий танець показали студенти присутнім «Повертайся живим». Пісню «Мама..» про любов до України, яку так сильно любили Героїв Небесної Сотні, віддавши за неї своє життя, заспівала керівник вокального ансамблю «Юність» Тетяна Кравченко. Любов до неньки України тих, хто боровся за неї, була такою ж сильною, як і любов до рідноі мами, тому пісня має саме таку назву…

Студенти прочитали рядки вірша Володимира Сосюри «Любіть Україну», закликаючи любити її так, як любили Герої Небесної Сотні!

Усім щиро бажаємо мирного неба над головою та рідної землі під ногами!

Слава Україні!

Героям Слава!

Герої не вимирають!

Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram
Telegram