«День відкритих дверей» у Вінницькому районному суді

       28 листопада 2019 року у Вінницькому районному суді відбувся «День відкритих дверей». Учасники заходу – студенти юридичного відділення 611-А групи Технологічно-промислового коледжу  Вінницького національного аграрного університету у супроводі викладача Інни Псарук.

Заступник керівника апарату суду Любов Чорна розповіла  студентам про  категорії справ, що розглядаються судом, процес їх реєстрації, особливості функціонування автоматизованої системи документообігу суду та про проблеми, з якими стикаються судді та інші учасники судового процесу.

Пізнавальною для майбутніх юристів стала розмова зі суддею-спікером Іриною Ганкіною.

Ірина Анатоліївна, як суддя, до компетенції якої віднесено розгляд кримінальних проваджень, поділилась власним досвідом розгляду резонансних справ, розповіла про зміни в чинному законодавстві та те, як вони впливають на роботу судді.

Цікавим моментом для майбутніх правників в межах організованого заходу стало відвідування відкритого судового засідання, по розгляду  кримінального правопорушення, передбаченого ч.2  ст. 115 ККУ.

Підводячи підсумки Дня відкритих дверей у Вінницькому районному суді Вінницької області слід зазначити, що проведення такого заходу сприяє підвищенню загального рівня правової культури, формуванню у молоді довіри та поваги до судової влади, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя.

Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram
Telegram