Тиждень циклової комісії гуманітарно – суспільних дисциплін!

В Технологічно – промисловому коледжі Вінницького національного аграрного університету стартував тиждень циклової комісії гуманітарно – суспільних дисциплін під гаслом «Слово наше рідне – слово українське!». Тиждень ц/к проходив з  04.11.2019 р. по 08.11.2019 р. В рамках тижня відбувся конкурс виразного читання віршів Т.Г.Шевченка, пройшли олімпіади з предметів «Історія України», «Українська мова», «Всесвітня історія». Викладачами  Тетяною Мельник та Валентиною Соя проведено судове засідання у справі «Голодомор 1932-1933 рр. – геноцид українського народу», Юлією Трачук – «Історичні перегони» серед студентів ІІ курсу, Наталія Шевчук провела інтелектуальну гру-конкурс знавців української мови «Мово українська, мово солов’їна!», Галина Каспіч –  виховну годину до Дня української писемності та мови «Свято української мови», Людмила Заїка разом з працівниками бібліотеки коледжу провели відкрите літературне засідання «Дивослово». Відбулась зустріч з письменниками Вінниччини. Науково-практичну конференцію «Гносеологія. Проблемні пізнання у філософії» було проведено Ольгою Четверик, а конференцію-семінар «Азбука сімейного виховання» Іриною Гусак.

 8 листопада 2019 року, у День української писемності та мови, студенти і викладачі коледжу приєднались до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності. На особливу увагу заслуговують відкриті заняття, на яких викладачі майстерно застосовували інтерактивні прийоми і методи навчання. Оксана Лавренчук провела відкрите заняття з української літератури «Актуальність п’єси М.Куліша «Мина Мазайло» в наш час», Валентина Микитюк – з культурології «Урок-споглядання картини «Вічна загадка Джоконди» (до 500-річчя вшанування пам’яті Леонардо да Вінчі).

Пріоритетним завданням циклової комісії є виховання патріотизму і національної гідності. Через дисципліни гуманітарного і суспільного блоку здійснюється формування у студентської молоді цілісного розуміння таких принципів патріотичного виховання як почуття любові до України, відданість рідній Вітчизні, гордість за її соціокультурні та історичні здобутки. Головна мета роботи циклової комісії полягає у підвищенні успішності студентів та поліпшенні якості гуманітарної підготовки майбутніх спеціалістів, здатних працювати у нових соціально-економічних умовах.

Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram
Telegram