Майстер-клас професійної майстерності з приготування нетрадиційної страви «Тиманівська каша – засипана капуста»

14 жовтня 2024 року в рамках тижня циклової комісії технологічних спецдисциплін викладачем Людмилою Свистак проведено майстер-клас з дисципліни «Технологія виробництва кулінарної продукції» на тему: «Приготування нетрадиційної страви «Тиманівська каша – засипана капуста»» зі студентами 713 групи технологічного відділення спеціальності 181 Харчові технології (ОПП Виробництво харчової продукції).

Учасники майстер-класу дізналися про історію виникнення страви та її регіональні особливості. Під час заняття розглядалися основні етапи технології приготування «Тиманівської каші», починаючи з вибору інгредієнтів і закінчуючи подачею готової страви.

Особлива увага приділялася правильній підготовці капусти, оскільки вона є основним компонентом страви. Студенти під час проведення майстер-класу навчалися технікам варіння круп, які використовуються для приготування цієї унікальної страви. Під керівництвом викладача учасники освоїли методи поєднання капусти та круп у правильних пропорціях для досягнення оптимальної текстури та мали змогу самостійно приготувати «Тиманівську кашу», враховуючи всі технологічні тонкощі. Викладач пояснив, як подача страви впливає на її сприйняття гостями та розглянули можливі варіації прикрашання.

Під час майстер-класу учасники продемонструвати свої знання та практичні вміння у приготуванні «Тиманівської каші» як елементу сучасної кухні з національними традиціями. Після завершення приготування каші відбулася її дегустація.

Майстер-клас допоміг студентам поглибити знання з національної кухні та покращити професійні навички приготування традиційних страв.

свистак (4)
свистак (3)
свистак (1)
Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram
Telegram