Проведення тижня циклової комісії технологічних спецдисциплін ВСП ТПФК ВНАУ

Серед значної кількості заходів, які проводить циклова комісія технологічних спецдисциплін, що дозволяють студенту на заняттях та в позааудиторний час заглибитись в особливості спеціальності, досить ефективним є проведення Тижня циклової комісії, який цього року проводився з 14 по 18 жовтня. Його проведення було приурочене до Дня працівників харчової промисловості.

Викладачі циклової комісії технологічних спецдисциплін до організації та проведення Тижня циклової комісії завжди підходять творчо, шукають нові форми і методи проведення заходів, залучаючи все більшу кількість студентів.

14 жовтня 2024 року запам’яталось майстер – класом «Приготування традиційних страв з круп», на якому студенти 713 групи під керівництвом викладача-методиста Людмили Свистак виготовили легендарну Тиманівську кашу – засипану капусту, яка від 2020 року включена до Вінницького обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

У цей же день студентські команди груп 213 та 223 під керівництвом викладача-методиста Наталії Казмірук  змагались за звання переможця у захопливій грі «Світ м’ясної індустрії» – студентському брейн-ринзі, відповідаючи на інтелектуальні питання. Студенти  продемонстрували вміння вирішувати логічні завдання та завдання практичного характеру, проявили свої творчі здібності, вміння працювати в команді.

свистак (3)
свистак (2)
свистак (1)
казмірук

В рамках Тижня циклової комісії технологічних спецдисциплін 15 жовтня з метою вдосконалення якості підготовки фахівців, підвищення інтересу студентів до обраної професії, формування кадрового потенціалу викладачем циклової комісії Юлією Барановою було проведено відкрите заняття з дисципліни «Основи виробництва молока» на тему: «Вимоги до якості молока-сировини коровʼячого згідно ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коровʼяче» зі студентами групи 112.

У цей же день був проведений майстер-клас на тему «Виробництво кисломолочних напоїв з наповнювачами», який зібрав студентів другого, третього та четвертого курсів технологічного відділення. Краще один раз побачити, ніж сто разів почути. А ще краще – спробувати зробити власноруч! Саме цим принципом керувалася організатор майстер-класу – викладач технологічних спецдисциплін Олена Фабіянська. Завершився майстер-клас дегустацією  йогуртів, що були виготовлені власноруч  його учасниками.

фабіянська (2)
фабіянська (1)
баранова (2)
баранова (1)

16 жовтня була проведена студентська наукова конференція «Інновації у харчовій промисловості», у якій прийняли участь студенти третіх та четвертих курсів технологічного відділення. Студенти підготували цікаві доповіді,  проявили ерудицію, високий рівень знань та творчий потенціал.

Також цього дня викладачем-методистом Людмилою Свистак був проведений майстер-клас «Сервірування столу до банкету – фуршету», на якому студенти виконували тренувальні вправи за розробленими викладачем завданнями, навчилися організовувати бенкет-фуршет, закріпили практично-теоретичні знання з теми щодо організації робочого місця, дотримання вимог санітарії, гігієни, охорони праці та пожежної безпеки.

свистак (4)
свистак (3)
свистак (2)
свистак (1)
Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram
Telegram